Тирамису с праскови
Перфектен завършек на вашата вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте прасковите и ги нарежете на тънки филийки. В тенджера се слагат 1-2 супени лъжици вода и една супена лъжица захар. Когато захарта се стопи напълно намалете котлона и сложете резенчетата праскови. След като омекнат ги махаме от котлона. Кипнете 50 г вода с останалата захар. Разбийте жълтъците и смесете със сиропа от праскови. Оставете да се охлади и смесете с маскарпонето. Добавете сметаната и разбъркайте добре. Потопете бишкотите в мляко смесено със сиропа от вода и захар и ги подредете в подходяща чиния. Намажете от сметаната и наредете филийки праскови. Така се редуват всички продукти като завършите с праскови. Оаставете тирамисуто да се охлади. Поднесете с листа от мента и лешници.
Още по темата
Бишкотите се потапят в ром, като това се прави бързо, за да не се размекнат. Нареждат се в подходяща форма. Маскарпонето се разбива заедно със сметаната, пудрата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп