Сладоледено тирамису

Освежаващ студен десерт за летните дни


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда. Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива маскарпонето с 3 с.л. захар и ликьора. Тортата се реже на парче, украсява се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и кафе или какао.
Още по темата

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете леко да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето. По желание може да...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп