Шоколадово тирамису

Ароматно сладко изкушение и за специални случаи


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете леко да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето. По желание може да подсладите крема със захар. Сварете кафето, оставете го да изстине и го смесете с рома. Потапяйте всяка бишкота за кратко в кафето. Подредете основата, покрийте с крем, отново ред бишкоти, крем, ред бишкоти и завършете с крем. Отгоре поръсете леко с кафе или какао. Оставете да се охлади за час или най-добре за една нощ.
Още по темата

Изварата, сметаната и захарта се разбиват с миксер за около 8 минути, докато се получи смес, подобна на майонеза. В подходящ съд се изсипва инстантното кафе, наливат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп