Едва ли някой си представя Евгени Минчев да готви сам каквото и да било. Всъщност лордът е естет в кухнята, но определено има нюх най-вече към вкусните храни.
"Ям и ако реша мога да приготмя всичко, което ми харесва", категоричен е Минчев.
Неообходими продукти:
За бишкотите:
300 г брашно
280 г захар
7 яйца
За крема:
10 мл бадемов ликьор
1,25 кг сирене Маскарпоне
10 жълтъка
200 г захар
За украса:
какао на прах за поръсване
1/3 банан
1 ч. л. бадемов ликьор
70–80 мл нескафе (топло)
1 ч. л. кленов сироп
50 г пудра захар
Начин нс приготвяне:
Първо се приготвя кремът. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се бадемовият ликьор и отново се разбива. Сиренето „Маскарпоне“ се разбърква леко в купа и към него постепенно започва да се добавя от яйчената смес, като непрекъснато се бърка, за да се получи хомогенна пухкава смес. След това се приготвят бишкотите. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес. Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар, изсипват се при жълтъчената смес, като се разбърква внимателно на ръка. Добавя се пресятото брашно и отново се бърка на ръка. С шприц се оформят бишкоти с големина по желание и се пекат 7–10 минути в сгорещена до 180 градуса фурна. Бадемовият ликьор се смесва с нескафето. Няколко бишкоти се отделят за украса, а останалите се потапят за кратко в сместа и се нареждат на дъното на стъклени чаши за сладолед, мартини или шампанско. Бишкотите се поръсват с кленовия сироп. Върху тях се нареждат кръгчета от банана и накрая се заливат с крема. Чашите се поставят в хладилник, а преди сервиране десертът се поръсва с какао и се украсява с отделените бишкоти.