

Може и да е странно, но "Мис България 2009" Антония Петрова е истински експерт в приготвянето на мекици. Въпреки крехката й фигура обича да приготвя калорични ястия в кухнята. Разбира се позволява си ги само от време на време. Кулинарните й умения безспорно впечатляват и мъжете.
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
5 г мая
сол
2 с.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ч.ч. брашно
олио
топинг
портокалови кори
Начин на приготвяне:
От яйцата, брашното, киселото мляко, маята, солта , захарта, оцета, олиото и портокаловите кори се омесва тесто и се оставя на топло място, за да удвои обема си. След това тестото се разделя на средни по големина топки. Всяка топка се оформя с теглене на мекица, която се изпържва от двете страни в горещо олио. Мекиците се нареждат в плато една върху друга. Заливат се топинг на вкус и се поръсват с портокалови кори. За разкош може да се украсят с коктейлна черешка и се гарнират с подсладено прецедено кисело мляко, поръсено също с портокалови кори.
