Тигрови скариди по сицилиански на Иван Манчев

Тигрови скариди по сицилиански на Иван Манчев Лакомник
Тигрови скариди по сицилиански на Иван Манчев
Автор:Лакомник

Иван Манчев е от малцината готвачи в България, успели да осъществят мечтата на повечето кулинарни професионалисти - да бъде главен готвач в собствения си ресторант. Той стана известен с участието си в предаването "Черешката на тортата". Признава, че готви и вкъщи, но не някакви сложни ястия. 

Необходими продукти:

За 1 порция

15 тигрови скариди

100 г лапад

2 стръка пресен лук

15 г чесън

30 г маслини

1 домат конкасе

100 мл доматен сос

20 г пресен босилек

сол и черен пипер на вкус

50-60 г пармезан

Начин на приготвяне:

Запържваме нарязаните лук, чесън, лапад, конкасе от домати, маслини и доматен сос. Тигровите скариди се прибавят към така направения сос, поръсва се босилека и запичаме в съд, като поръсваме ястието с пармезан.

 

Още по темата
Още по темата
Виктория Петрова майстори китайски гозби
Любимата новинарка на зрителите на Би Ти Ви Виктория Петрова е пълна с изненади, които са по-пленителни дори от сините є очи. Екранната партньорка на Юксел Кадриев е...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц