Освен невероятен глас Мария Илиева притежава и кулинарни умения. Ястията, които приготвя вкъщи не са много на брой, но ги е усъвършенства перфектно. От скоро Мария приготвя и баница. Първите й опити са с готови кори, но няма нищо против да се научи да ги прави сама.
Необходими продукти:
1/2 кг кори за баница
350 г сирене
100 мл. олио
4 яйца
250 мл газирана вода
Начин на приготвяне: В намаслена тавичка се поставят два пласта кори. Поръсват се с натрошено сирене и отново се поставят готови кори. Това се прави до изчерпване на продуктите. С остър нож баницата се нарязва на квадратни парчета и се залива с предварително сгорещеното олио. Яйцата се разбиват и към тях се прибавя газираната вода. Получената смес също се излива върху нарязаната баница, като тавата се разклаща, за да може течността да се разпредели равномерно. Баницата се изпича до златисто в умерена фурна.