Тиквени сармички

Тиквени сармички Лакомник
Тиквени сармички
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 тиквички

1 връзка пресен лук

2 с.л. олио

1 к.ч. ориз

1 ч.л. доматено пюре

лозови листа

черен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Тиквичките се настъргват, осоляват, отцеждат и се запържват в олиото заедно с нарязания лук. Прибавят се оризът, черен пипер, сол, магданоз и размитото доматено пюре. С тази смес се правят сармички с попарените лозови листа. Те се подреждат в тенджера, заливат се с олио, притискат се с чиния и се покриват с гореща вода. Варят се на слаб огън.

Още по темата
Още по темата
Постни зеленчукови сарми в лапад
Сварете ориза и го промийте със студена вода. Нарежете лука, настържете морковите, посолете ги и ги запържете в олио. Поръсете с червен пипер и сложете ориза и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц