Патладжанени сарми
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжаните се запържват в олио, като преди това са нарязани на филийки и е отцедена горчивината им. Разбърква се яйцето, прибавят се сиренето, опечените и нарязани на кубчета чушки (ако се използват и зелени, и червени ще стане по-вкусно и цветно), магданозът, копърът, риганът и нарязаният на ситно чесън. Плънката се разбърква добре. Две парчета от патладжана се застъпват по дължина, така че да се получи дълга лента и върху тях на кръст по същия начин се слагат още две. Поставя се от плънката и след това се слага резен домат.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп