Постни зеленчукови сарми в лапад

Постни зеленчукови сарми в лапад Лакомник
Постни зеленчукови сарми в лапад
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Маргарита Димитрова, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз
1 голяма глава кромид лук
3 средно големи моркова
6-7 картофа
сол
соев сос
черен пипер
чубрица
червен пипер
копър
магданоз
босилек (ако обичате тази подправка)
вода
1 к.ч. олио
листа от лапад

Начин на приготвянe

Сварете ориза и го промийте със студена вода. Нарежете лука, настържете морковите, посолете ги и ги запържете в олио. Поръсете с червен пипер и сложете ориза и нарязаните като за мусака картофи. Пържете, като честичко сипвате по малко вода, докато картофите омекнат, но да не са съвсем готови за консумация. Овкусете със соев сос. Досолете при необходимост и подправете с черен пипер, чубрица, копър, магданоз (аз сложих и босилек). Оставете плънката да изстине, като през това време изчистете лапада от жилките и попарете в тенджера с вряла солена вода.

Разпънете лападените листа и ако са малки, ги застъпете по две, сложете по една лъжица от плънката и завийте на сарми. Наредете ги в обилно намазана с олио тава. Поръсете олио и отгоре върху тях, налейте малко водичка и печете на около 200 градуса. На мен ми остана от плънката и реших да я сложа в тавата със сармите и да ви кажа, че се изпече чудесно.

Сервирайте с кисело мляко.

Добър апетит!

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц