Телешко с тиквена гарнитура

Телешко с тиквена гарнитура Лакомник

Апетитен специалитет за празничните вечери

Телешко с тиквена гарнитура
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешки шол

1 к.ч. прясно мляко

1 тъмна бира

1 ч.л. мед

1/2 ч.л. сол

1- 2 с.л. олио

1 с.л. риган

За гарнитурата:

1 ч.ч. ориз

500 г тиква

1- 2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Месото се реже на медальончета. Мръвките се събират в касерола. Млякото и бирата се наливат в купичка. Към тях се добавя мазнина, сол и мед. Съставките се разбиват. С получения дресинг се поливат мръвките месо. Касеролата се обвива с фолио. Оставя се в хладилник за няколко часа. Месото трябва да се маринова и овкуси.

Оризът се премива. Тиквата се почиства, измива и нарязва. Оризът се пресипва в тенджера. Добавят се тиквата. Налива се една чаена чаша и половина вода. Съдът се похлупва. Гарнитурата се задушава под капак и на тих огън. Един час е достатъчен. Накрая се отхлупва, за да се добави зехтин. Похлупва се и се оставя да къкри на изключен котлон.

Месото се премества в тава. Полива се с маринатата. Поръсва се сол и сух риган. Съдът се покрива с алуминиево фолио. Медальоните се пекат на умерена фурна, един час. След това се отделя фолиото. Тавата се връща в загрятата фурна. Мръвките се пекат още петнадесетина минути. Сервира се телешко с оризова гарнитура.

Още по темата
Още по темата
Телешко филе със сирене
Телешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на тънки дълги ивици и се задушава в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук. След омекването на месото се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц