Телешко с картофи и розмарин
Апетитна и лесна идея за обяд или вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Телешкият шол почиства от мазнината и се натрива с черен пипер и сол. Нaмазва се със зехтин и се пържи от всички страни в силно сгорещен тиган. Месото се запържва от всички страни за около 30 секунди. След това телешкият шол се поставя в тавичка, залива се с телешки бульон и се поставя във фурна при температура 220 градуса за около половин час. Изважда се и около месото се поставят обелените и нарязани картофи, нарязания лук и измитата и подсушена цели глава чесън. Ястието се поръсва с пресен розмарин и се връща обратно във фурната, като тя се намалява до 180 градуса. Телешкото с картофи и розмарин се пече още около час, докато картофите станат готови.
Още по темата
Месото нарязваме на кубчета. Сваряваме го до полу-готовност. Запържваме зеления лук. Добавяме ориза и подправките и запържваме. Изсипваме месото и ориза в тава и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп