Телешко с ориз и зеленчуци

Превъзходно ястие с телешко и зеленчуци


Начин на приготвянe
Телешкото месо се слага в подсолена вода да се вари в тенджера под налягане за около 40 мин.
Лукът и морковите се нарязват на дребно. В сгорещена мазнина запържваме измития със студена вода ориз. Пържим до прозрачност и добавяме лука, моркова и гъбите. Сотираме за кратко. Посоляваме и подправяме с чубрицата. Добавяме маслините и разбъркваме. Във тава падреждаме сварените порции месо, изсипваме ориза и заливаме с бульона, в който се е варило месото. Внимателно разбъркваме да се смесят добре и слагаме в предварително загрята фурна на 200*С. Печем, докато водата се изпари.
Поръсваме със свеж магданоз.
Още по темата

Месото се нарязва на порции и се подрежда в тенджера на два пласта. Между пластовете се слага обеления и нарязан на кръгчета чесън и дафинов лист. Ястието се осолява,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп