




Поръсват се измитите и добре подсушени котлети със сол и черен пипер. Загрява се силно зехтинът в дълбок тиган. Запържват се котлетите на части до златистокафяво от двете страни (за около 2 минути на страна за средно сурови, 3 минути - за средно изпечени). Изваждат се, поставят се в плато и се запазват на топло. Изсипва се излишната мазнина от тигана (оставя се около 1 с.л.). Добавя се ситно нарязаният лук в тигана и се задушава, като се разбърква до светлозлатисто за около 1-2 минути. Добавят се сокът от нар, виното, пилешкият бульон, балсамовият оцет, мащерката, медът.
Готви се, като се разбърква, докато течността намали обема си наполовина. Намалява се температурата на котлона и се добавя маслото, като се разбърква, докато се разтопи и се поеме напълно. Подправя се сосът на вкус със сол и черен пипер. Прехвърлят се агнешките котлети в чинии за сервиране и се поднасят със соса.
