Телешко по тайландски

Телешко по тайландски Лакомник

Апетитно предложение с джинджифил

Телешко по тайландски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500г телешки шол

3-4 глави кромид лук

3-4 червени чушки

3 с. л. рибен сос

1 с. л. соев сос

1 с. л. кафява захар

олио

5-6 скилидки чесън

2 ч. л. ситно накълцан пресен джиндифил

босилек

Начин на приготвянe

В голяма купа се смесват рибен сос, соев сос и кафява захар. Месото се нарязва на кубчета. Разбърква се с маринатата и се оставя за 30 минути. Лукът се нарязва на тънки филийки. В дълбок тиган се загрява 1 с. л. олио на силен огън. Прибавя се маринованото месо и се запържва докато изгуби розовият си цвят. Изважда се и се поставя в чиния. В тигана се добавя малко олио. Добавя се лукът и се задушава около 3 минути. Прибавят се чесънът и джинджифилът. Всичко се готви 30 секунди и се връща месото. Ястието се поръсва с накълцаните листа босилек. 

Още по темата
Още по темата
Телешко с картофи и босилек
Телешкото месо се запържва в не много нагорещен тиган по 5-6 минути от двете страни, докато се образува тъмна коричка. При обръщането не трябва да се използва вилица...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц