Сьомга с розмарин

Сьомга с розмарин Лакомник

Бързо и лесно предложение за летните месеци

Сьомга с розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 бр сьомга филе

1 лимон

2 с.л. соев сос

3 с.л. зехтин

4 картофа

1 глава лук

200 г чери домати

1 стрък розмарин

150 мл бяло вино

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. С кората се натрива рибата и се полива със смес от соевия сос и 1 с.л. зехтин. Лукът, картофите и доматите се нарязват. Поръсват се с розмарин и се поливат със зехтин. Поливат се с вино и се пекат около 20-25 минути на 200С в предварително загрята фурна. Сьомгата се слага върху канапето от зеленчуци и се пече се още 15 минути на 150С. Полива се със сока на лимона.

Още по темата
Още по темата
Сьомга с гъбен сос
Филетата се овкусяват се сол и черен пипер. Слага се във фолио заедно с лимона и няколко стръкчета копър и се пече на скара или във фурна. През това време...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц