Сьомга с карфиол на фурна

Пригответе си бързо и здравословно ястие без много усилия


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сьомгата се посолява, поръсва се с подправките, напръсква се с лимонов сок и се намазва с 1 с.л. олио или зехтин. Карфиолът се почиства и се разделя на розички. Пуска се в кипяща вода и се оставя на слаб огън, за около 20 минути. Отцежда се от течността. Върху алуминиево фолио се подрежда карфиолът. Поръсва се с малко мазнина. Отгоре се слага филе риба. Краищата на фолиото се вдигат, събират се и се усуква добре, за да не излиза парата при печенето.
Фурната се загрява на 250С градуса. Рибата се пече 25-30 минути. След това, фолиото се разтваря и се оставя рибата да се запече за още 5 минути.
Още по темата

Филетата се срязват през средата на 2. Поръсват се и от двете страни със сол. В купичка се разбива сокът от лимона заедно с 1 с.л. мед. С получения сос се поливат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп