Сьомга на тиган

Сьомга на тиган Лакомник

Бързо и здравословно хапване само за 30 минути

Сьомга на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета сьомга

зехтин

сол

черен пипер

2 лимона

Начин на приготвянe

Сгорещете силно тефлонов или грил тиган с незалепващо покритие. Съвсем леко намазнете филето със зехтин и го осолете, след което го сложете да се пече. След 3-5 мин. го обърнете да се доизпече и от другата страна. След като преместите изпечената риба в чиния – сложете черен пипер и от другата страна. Полейте с няколко капки зехтин. Сервирайте с прясно изцеден лимонов сок (или резени лимон) и гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Сьомга с лимон и копър
Сьомгата се запържва в тиган на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло. В мазнината, в която е запържена рибата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц