Супер хитринки в кухнята
Бъркайте с дървена лъжица, за да не мачкате продуктите
Автор:Лакомник
- Ястията трябва да се разбъркват с дървена лъжица, за да не се надраскват съдовете и да не се смачкват продуктите.
- При варене трябва да се подбират еднакво големи картофи, в противен случай една част от тях се сваряват, а другите остават сурови.
- Добре е пърженето на риба и печенето на чушки да стават на проветриво място (балкон, двор, тераса), тъй като миризмата остава за дълго в кухнята.
- Салатите трябва да се приготвят в по-големи и дълбоки съдове, за да могат добре да се разбъркват.
- Повторно ястията трябва да се затоплят на по-слаб огън, за да не загорят или да не изври водата, при което ястието става солено. Не се затопля цялото ястие, а само необходимите порции.
- Всички салати от пресни зеленчуци трябва да се посоляват малко преди сервирането, тъй като от солта омекват, разводняват се и се губят част от вкусовите им качества.
- Докато се приготвят ястията, на печката трябва винаги да има съд с топла вода, за да се долива, ако е необходимо.
- Емайлираните части на готварската печка се почистват със сода бикарбонат и с влажна кърпа. Така не се получават драскотини. След това те се избърсват с чиста кърпа няколко пъти.
- Когато се пържи, всички съдове, които не са необходими при приготвянето на ястието, трябва да се свалят от готварската печка, за да не се замърсяват от пръските мазнина.
- Кисели ястия и продукти не трябва да се държат в алуминиеви и пластмасови съдове, за да не ги повреждат.
Още по темата
Остатъци от сирене могат да се употребят. Разбиват се с миксер, като се добавя едно яйце. След това от сместа се оформят малки кюфтенца, овалват се в галета и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп