Кулинарни хитринки

Кулинарни хитринки Лакомник

Зеленчуците се запазват свежи, ако се увият в мокра кърпа

Кулинарни хитринки
Автор:Лакомник

  • Остатъци от сирене могат да се употребят. Разбиват се с миксер, като се добавя едно яйце. След това от сместа се оформят малки кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в силно сгорещено олио. Бързо и евтино.
  • За да се неутрализира прекалено киселият вкус на доматения сок, достатъчно е да се добави една супена лъжица захар.
  • Чеснов вкус без миризми - достатъчно е за няколко дни да се накиснат скилидки в олио (още по-добре в зехтин). Така острата и тежка миризма ще бъде неутрализирана. Използва се зехтинът като подправка.
  • Блатът за торта - за да бъде нарязан на два равномерни хоризонтални пласта, трябва да се използва като "нож" конец за почистване на зъби.
  • Тестото няма да залепне за тавата, ако тя се сложи в хладилника за един час, преди да се използва.
  • Спанак, лапад, коприва, лобода се запазват по-дълго, ако предварително се измият, подсушат и се поставят в стъклен буркан с плътно затворен капак в хладилника.
  • Суровите зеленчуци запазват по-дълго свежестта си, ако се увият в мокра кърпа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц