Кулинарни хитринки
Зеленчуците се запазват свежи, ако се увият в мокра кърпа
Автор:Лакомник
- Остатъци от сирене могат да се употребят. Разбиват се с миксер, като се добавя едно яйце. След това от сместа се оформят малки кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в силно сгорещено олио. Бързо и евтино.
- За да се неутрализира прекалено киселият вкус на доматения сок, достатъчно е да се добави една супена лъжица захар.
- Чеснов вкус без миризми - достатъчно е за няколко дни да се накиснат скилидки в олио (още по-добре в зехтин). Така острата и тежка миризма ще бъде неутрализирана. Използва се зехтинът като подправка.
- Блатът за торта - за да бъде нарязан на два равномерни хоризонтални пласта, трябва да се използва като "нож" конец за почистване на зъби.
- Тестото няма да залепне за тавата, ако тя се сложи в хладилника за един час, преди да се използва.
- Спанак, лапад, коприва, лобода се запазват по-дълго, ако предварително се измият, подсушат и се поставят в стъклен буркан с плътно затворен капак в хладилника.
- Суровите зеленчуци запазват по-дълго свежестта си, ако се увият в мокра кърпа.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп