Супа от грах с шунка

Вкусно и полезно хапване за цялото семейство


Начин на приготвянe
Кореноплодните се почистват и измиват. Стръкът праз се накълцва на дребно. Морковът и пащърнакът се режат на колелца с къдраво ножче. Граховите зърна се премиват на течаща вода. Продуктите се прехвърлят в тенджера. Добавят се три чаени чаши вода. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Шунката се реже на тънко. В тиган се запържват парченацата шунка, за около десетина минути. След това съдът се оттегля. Щом заври супата се добавят доматите, сол и запържените месни парченца заедно с мазнината. Съдът се похлупва. Супата се оставя да ври на бавен огън. Накрая се овкусява с копър. Поднася се топла.
Още по темата

Дробчетата се почистват, измиват и се сваряват в 1 1/2 л вода, за около 15 минути. Изваждат се. В бульона се слагат картофите, нарязани на кубчета. След около 10...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп