Френска супа
Бърза идея за апетитно хапване със зеленчуци
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджерата се сгорещяват 2 с. л. зехтин. Двата вида лук, морковът, целината и картофът се на дребни кубчета. Задушват се в сгорещената мазнина, докато омекнат. В това време доматите се обелват и се почистват от семената. Тиквичката се нарязва на дребни кубчета. Доматите, заедно с тиквичката, се изсипват в тенджерата. След което се сипва 1 литър гореща вода. Супата се вари до готовност. Поднася се гарнирана със сос песто и препечени филии.
Още по темата
Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината, прибавя се червеният пипер и се залива с 6 ч.ч. гореща вода. Щом заври, се прибавят оризът и чубрицата. Супата се ври до...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп