Спагетена фритата със спанак и сирене (стъпка по стъпка)
Интересна комбинация с любимата паста за вечеря
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете яйцата с млякото, лимонова кора и сок, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Грубо нарежете спагетите, но не на ситно. В тефлонов тиган или друг съд с огнеупорни дръжки (трябва да го преместите във фурната) загрейте на слаб огън зехтин и добавете спагетите. Сложете спанака и сипете и яйчната смес, така че да покрие равномерно тигана. Оставете да къкри на слаб огън 5 минути, докато започне да се отделя от дъното като омлет.
Поръсете равномерно със сирене и сложете със същия тиган във фурната за 10 минути. Охладете 5 минути преди да извадите от тигана и с шпатула внимателно го отлепете. Нарежете на порции като пица, гарнирайте с босилек и сервирайте.
Още по темата
Фритата е едно от поредните гениални традиционни италиански ястия, благодарение на които кухнята на Ботуша е невероятно популярна днес по целия свят. Наред с ризотото,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп