Фритата с гъби и сметана

Фритата с гъби и сметана Лакомник

Интересно и лесно предложение за обяд

Фритата с гъби и сметана
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

3 с.л. сметана

100 г масло

около 200 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

За плънката:

1 консерва риба в собствен сос, по желание

3-4 стръка зелен лук

За заливката:

4 яйца

200 г сметана

1 с.л. брашно

1 връзка копър

Начин на приготвянe

Разтопете маслото и го смесете с част от брашното, прибавете бакпулвера и сол. Разбъркайте добре и постепенно прибавяйте брашното. Замесете гладко тесто, оформете го на топка, покрийте и оставете за 30 минути в хладилник.

Изцедете рибата, намачкайте с вилица. Нарежете на ситно лука и го смесете с рибата.

Пригответе заливката като разбийте яйцата, прибавете сметаната, брашното и отново разбъркайте добре. Разточете тестото в намаслена тава, набодете на няколко места с вилица, на равен слой сложете плънката, залейте със заливката, поръсете с наситнения копър и запечете до готовност в загрята на 200 градуса фурна – около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Фритата с броколи и шунка
Намажете тава с масло и поръсете с галета. Разпределете броколите, чушките, шунката и поръсете с кашкавал. Смесете яйцата, млякото и горчицата. Подправете на вкус и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц