Фритата с гъби и сметана
Интересно и лесно предложение за обяд
Приготвяне
50 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете маслото и го смесете с част от брашното, прибавете бакпулвера и сол. Разбъркайте добре и постепенно прибавяйте брашното. Замесете гладко тесто, оформете го на топка, покрийте и оставете за 30 минути в хладилник.
Изцедете рибата, намачкайте с вилица. Нарежете на ситно лука и го смесете с рибата.
Пригответе заливката като разбийте яйцата, прибавете сметаната, брашното и отново разбъркайте добре. Разточете тестото в намаслена тава, набодете на няколко места с вилица, на равен слой сложете плънката, залейте със заливката, поръсете с наситнения копър и запечете до готовност в загрята на 200 градуса фурна – около 30 минути.
Още по темата
Намажете тава с масло и поръсете с галета. Разпределете броколите, чушките, шунката и поръсете с кашкавал. Смесете яйцата, млякото и горчицата. Подправете на вкус и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп