Кекс с извара и боровинки

Уникален сладкиш с изкушаващ вкус


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разбъркваме изварата много добре да стане кремообразна и да няма бучки. Към нея прибавяме захарта. Разбиваме добре яйцата и бавно ги добавяме към изварената смес като ги смесваме много добре. Накрая добавяме гриса, бакпулвера, заквасената сметана, сушените боровинки и няколко капки есенция за аромат. Формата за печене хубаво я намасляваме и поръсваме с грис. Сипваме сместа и печем около 40 минути при 200 градуса.
Още по темата

Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп