
Уникален сладкиш с изкушаващ вкус




Жълтъците се отделят от белтъците и се претриват заедно с разтопеното масло и захарта. След това се разбиват заедно с прясното мляко. Прибавя се брашното, размесено със содата за хляб. Разбърква се до получаването на гладко кейково тесто. Слага се изварата и 1 смачкан банан и пак се бърка, докато сместа стане хомогенна. Подходяща форма за сладкиш се намазва с масло и се поръсва с галета. В нея се изсипва половината от кейковото тесто и се заглажда. 3 от бананите се поставят нарязани хоризонтално върху тестото. Отгоре им се изсипва втората част от него и пак се заглажда. Пече се на умерена фурна до пълна готовност. Белтъците се разбиват на твърд сняг заедно с 3 с.л. захар и лимоновия сок. Прибавя се и последният смачкан банан и пак се разбива. С банановия сняг се намазва отгоре охладеният и изваден от формата за печене кейк. Връща се обратно във фурната и се пече, докато снежната му глазура получи златист загар отгоре. Поднася се охладен, нарязан на порционни парчета.

