
Пухкаво изкушение по всяко време на деня




Загрейте млякото, но без да кипва. Смесете малко от пресятото брашно, маята и млякото. Разбъркайте и оставете да втаса за 20-30 минути. Залейте мака с гореща вода и оставете за 10-15 минути, а стафидите за 1-2 минути. Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта. След като тестото е втасала, прибавете яйцата, сол, захарта, лимоновата кора, разтопеното масло, брашното и стафидите. Замесете добре и оставете да втаса отново.
Пригответе плънката като начукате орехите, смесете ги с мака и лимона. Прибавете яйцето и разбъркайте добре. Разточете тестото около 1/2 см, нанесете равномерно от плънката и завийте на руло. Нарежете го и наредете в тавата с плънката нагоре. Намажете с жълтък, оставете да втаса и запечете до готовност – около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

