Скумрия в гъбен сос

Вкусен и полезен обяд само за 40 минути


Начин на приготвянe
Посоляваме почистените скумрии, заливаме с лимонов сок и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио и част от маслото. След това ги изваждаме и ги поставяме в затоплени чинии. В останалата от пърженето мазнина поставяме брашното, запържваме го и разреждаме с малко вода. Прибавяме сиренето, виното, сметаната, сол, черен пипер и лимонов сок и варим известно време. Нарязваме на парченца почистените гъби, изпържваме ги в масло и ги прибавяме към соса. Застройваме с разбития с една лъжица сметана жълтък и заливаме скумриите.
Сервирайте с гарнитура "Чеснов ориз".
Още по темата

Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на тънки дълги ивици.
В тиган загрейте няколко лъжици зехтин и запържете картофите от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп