Печена скумрия с лимон
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се промени, и изсипваме получената смес в друг съд. Прибавяме нарязаните на ситно чесън, магданоз и маслини и доливаме останалото олио. Слагаме рибата в получената смес и прибираме в хладилника за 60 мин. Изчистваме рибата от сместа и я печем на скара по 5 мин от всяка страна. Преди да сервираме заливаме готовата риба със сместа.
Още по темата
Смесете 1/3 от чесъна с 1 с.л. зехтин и лимоновия сок. Намажете добре рибата със сместа и оставете да престои 10 минути. На средно силен огън загрейте 1 с.л. зехтин и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп