Свинско фрикасе
Неустоимо ястие за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на парчета и се маринова във виното, смесено с нарязания лук, мащерката и дафиновия лист. Изважда се, отцежда се и се изпържва в мазнината. Наръсва се с брашното, сол и черен пипер и се залива с червеното вино и половината от маринатата. Ястието се захлупва и се вари на слаб огън 2 ч. Снема се от огъня и сосът се смесва със сметаната.
Още по темата
Сваряваме пилешкото месо с подправките, след което го нарязваме на парчета. В тенджера сипваме олиото и постепенно добавяме брашното към него. Докато запържваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп