




Ситно нарязания чесън смесваме със сока от лимона и портокала, които предварително сме изцедили, с черния пипер и солта. Нарязваме пилето на дребни късове и го мариноваме. Задушаваме пилето в около половин пръст олио, докато придобие златист цвят. Премахваме по-голяма част от мазнината. След това задушаваме нарязания на ситно лук и чушките, които предварително сме нарязали на кръгли резенчета. Оставяме да ври около 5 минути, като от време на време разбъркваме. След което добавяме доматите, които преди това сме обелили и нарязали на едро. Прибавяме соса към пилето и оставяме да заври 10 мин, преди да прибавим виното, магданоза, и ако има нужда, добавяме вода, колкото да покрие пилето наполовина. Прибавяме обелените и нарязани картофи и слагаме ястието да се вари на бавен огън 25 минути. Накрая се добавя сол, ако има нужда.
