Пиле фрикасе

Пиле фрикасе Лакомник

Любима българска гозба

Пиле фрикасе
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

бяло пилешко месо

4 с.л. брашно

1/4 ч.ч. олио

1 яйце

сок от лимон

подправки за пиле

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Сваряваме пилешкото месо с подправките, след което го нарязваме на парчета. В тенджера сипваме олиото и постепенно добавяме брашното към него. Докато запържваме на слаб огън, ги разбъркваме, така че брашното да не загори. Махаме от огъня и прибавяме част от бульона от свареното пилешко месо. Разбиваме с тел, докато получим каша. В отделен съд разбиваме жълтъка от яйцето с малко вода и застройваме фрикасето. Оставяме да се вари на среден огън, докато сместа се сгъсти. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 

Още по темата
Още по темата
Телешко фрикасе
Телешкото месо се нарязва на порции. Сварява се в подсолена вода, заедно с подправките за супа. Изважда се от бульона, а той се прецежда. Прави се запръжка от маслото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц