Пиле фрикасе

Любима българска гозба


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сваряваме пилешкото месо с подправките, след което го нарязваме на парчета. В тенджера сипваме олиото и постепенно добавяме брашното към него. Докато запържваме на слаб огън, ги разбъркваме, така че брашното да не загори. Махаме от огъня и прибавяме част от бульона от свареното пилешко месо. Разбиваме с тел, докато получим каша. В отделен съд разбиваме жълтъка от яйцето с малко вода и застройваме фрикасето. Оставяме да се вари на среден огън, докато сместа се сгъсти. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
Още по темата

Телешкото месо се нарязва на порции. Сварява се в подсолена вода, заедно с подправките за супа. Изважда се от бульона, а той се прецежда. Прави се запръжка от маслото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп