Свинско с тиква

Невероятно ястие, с което ще впечатлите семейството и гостите


Начин на приготвянe
Затопляме олиото на среден огън, прибавяме предварително нарязания кромид лук и задушаваме 2 мин. Прибавяме чесъна, нарязаните моркови, месо, гъби и настърганите домати. Разбъркваме, сипваме бялото вино и изчакваме да изври. Овкусяваме с дафиновия лист, черния пипер, ригана и сол на вкус. Отрязваме горната част на тиквата и издълбаваме на 2см. от кората и. Слагаме получената плънка в нея и я затваряме с оформеното капаче. Разбъркваме брашното с малко вода, омесваме и намазваме с полученото тесто краищата на тиквата. Слагаме я в тава с вода и я печем 1 час във фурна загрята на 180 С. Готовата тиква оставяме да изстине 15 мин., след което махаме капака и я гарнираме с картофено пюре или гарнитура според вкуса.
Още по темата

Нарежете и запържете месото в малко мазнина. Добавете нарязаните лук и чушка. След пет минути прибавете настърганият домат и подправките, и пържете още няколко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп