Свинско с тиква

Свинско с тиква Лакомник

Невероятно ястие, с което ще впечатлите семейството и гостите

Свинско с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински бут

1 средна тиква кръгла

5 моркова

250 г гъби

2 глави кромид лук

2 домата

4-5 скилидки чесън

1 ч.ч. бяло вино

1/4 ч.ч. олио

5 с.л. брашно

1 дафинов лист

1 с.л. риган

няколко зърна черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Затопляме олиото на среден огън, прибавяме предварително нарязания кромид лук и задушаваме 2 мин. Прибавяме чесъна, нарязаните моркови, месо, гъби и настърганите домати. Разбъркваме, сипваме бялото вино и изчакваме да изври. Овкусяваме с дафиновия лист, черния пипер, ригана и сол на вкус. Отрязваме горната част на тиквата и издълбаваме на 2см. от кората и. Слагаме получената плънка в нея и я затваряме с оформеното капаче. Разбъркваме брашното с малко вода, омесваме и намазваме с полученото тесто краищата на тиквата. Слагаме я в тава с вода и я печем 1 час във фурна загрята на 180 С. Готовата тиква оставяме да изстине 15 мин., след което махаме капака и я гарнираме с картофено пюре или гарнитура според вкуса.

Още по темата
Още по темата
Свинско с грах в гювече
Нарежете и запържете месото в малко мазнина. Добавете нарязаните лук и чушка. След пет минути прибавете настърганият домат и подправките, и пържете още няколко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц