Кавърма от свинско месо в омлет

Кавърма от свинско месо в омлет Лакомник

Апетитно българско ястие, приготвено по различен начин

Кавърма от свинско месо в омлет
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

80 г растително масло

3 – 4 домата

1 ч.ч. вино

магданоз

чубрица

1 люта чушка

8 яйца

черен пипер

кромид лук

сол

Начин на приготвянe

Нарежете обезкостеното месо на късчета и го задушете в мазнината, след което последователно прибавете кромида, нарязан на тънки кръгчета, доматите, нарязан на дребно, лютата пиперка, виното и подправките. Задушавайте, докато сместа остане на мазнина. При поднасянето опържете 4 омлета от по 2 яйца, разпределете кавърмата в тях, прегънете на две и внимателно поставете в чиниите за сервиране.

Още по темата
Още по темата
Кавърма по католишки
Месото се нарязва на хапки и леко се запържва в мазнината. Патладжаните се нарязват на филийки, които се пържат от двете страни до златисто-кафяв цвят. Лукът, празът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц