Свинско с лимон и картофи
Лесно, икономично и много вкусно предложение
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и кромида, нарязани на ситно. Разбъркваме всичко това още малко, след което добавяме бялото вино. Изчакваме, докато виното изври, прибавяме малко вода и варим на тих огън, докато месото омекне. Разбиваме брашното в отделен съд, в който сме сипали малко студена вода и сока от лимона. След като получим хомогенна смес, я изсипваме при свинското. Разбъркваме добре и прибавяме сол и черен пипер. Сервираме месото с пържени картофи и сос.
Може да се приготви с пилешко или телешко.
Още по темата
Приготвя се марината от зехтина, лимоновия сок, сол, магданоз и чесън. С нея се намазва филето, което е като лист с дебелина 1 см. Месото се навива на руло, залива се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп