Свинско с лимон и картофи

Свинско с лимон и картофи Лакомник

Лесно, икономично и много вкусно предложение

Свинско с лимон и картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински бут

½ ч.ч. олио

3-4 ситно нарязани скилидки чесън

1 глава кромид лук

1 ч.ч. бяло вино

1 с.л. брашно

сок от 1 лимон

сол и черен черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и кромида, нарязани на ситно. Разбъркваме всичко това още малко, след което добавяме бялото вино. Изчакваме, докато виното изври, прибавяме малко вода и варим на тих огън, докато месото омекне. Разбиваме брашното в отделен съд, в който сме сипали малко студена вода и сока от лимона. След като получим хомогенна смес, я изсипваме при свинското. Разбъркваме добре и прибавяме сол и черен пипер. Сервираме месото с пържени картофи и сос.

Може да се приготви с пилешко или телешко.

Още по темата
Още по темата
Свинско филе с чесън и сметана
Приготвя се марината от зехтина, лимоновия сок, сол, магданоз и чесън. С нея се намазва филето, което е като лист с дебелина 1 см. Месото се навива на руло, залива се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц