Свинско с праз и червени чушки
Апетитна вечеря с крехки мръвки и пресни зеленчуци
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме свинския бут на парчета. Измиваме и нарязваме праза и пресния кромид на средни парчета. Червените чушки нарязваме на кръгли парчета. В тенджера слагаме олио и задушаваме праза, кромида и чушките запържваме леко докато омекнат. Изваждаме ги от тенджерата и слагаме назязаното месо, като преди това сме го оваляли в брашно. Задушаваме месото за 5 мин. и слагаме бялото вино. Затвараме тенджерата, намаляваме котлона и изчакваме докато изври виното и омекне месото. Връщаме всички зеленчуци при месото. Добавяме 1/2 ч.ч. топла вода ако се нуждае и печем 20 мин. на 200º. Накрая слагаме 1ч.л. червен пипер, разтворен в студена вода. Разбъркваме хубаво. Изваждаме ястието от фурната и го поръсваме с магданоз.
Още по темата
Зеленчуците и картофите се почистват, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Месото се сварява на бавен огън в 2 л вода с част от листата целина и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп