Супа със свинско и грах

Ароматна рецепта, която ще допълни вкусното ухание на масата


Начин на приготвянe
Зеленчуците и картофите се почистват, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Месото се сварява на бавен огън в 2 л вода с част от листата целина и черен пипер. Изважда от тенджерата, когато стане готово, и се нарязва на парченца. В бульона се сипва грахът и се оставя да заври. Когато грахът стане готов, се пюрира. Тогава се добавят зеленчуците и месото. Оставя се да къкри 15 мин., като се разбърква често. Подправя се със сол и пипер на вкус. Поднася се с пушен бекон.
Още по темата

Обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Нарязваме бялата част на праза също на едро. Слагаме ги в голяма тенджера и сипваме при тях бульона. Оставяме да ври 40...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп