Ароматен специалитет от крехки мръвки
Приготвя се марината от виното, оцета, горчицата, разтопеното масло, ситно нарязания лук и сол. Настъргват се морковите на едро ренде. Месото, нарязано на порции, се натрива с едро счуканите черен пипер и чесън, слага се в йенска тенджера, залива се с приготвената марината, наръсва се с настърганите моркови, както и със смес от магданоз и копър и се оставя на хладно място за 1 нощ.
На другия ден месото се шпикова с нарязаните на ивички пушени гърди, а наденицата се нарязва на малки парченца. Изваждат се от маринатата и зеленчуковите съставки и се отцеждат.
В средата на тавичка, намазана с масло, се слагат месото, наденицата и зеленчуците. Ястието се пече в гореща фурна, като от време на време се залива с по 1-2 с.л. от маринатата. След като се извади от фурната, сосът се изцежда, посолява се и се застройва със сметаната и доматеното пюре. Месото се сервира полято със соса и с подходяща гарнитура.