Кебап по ловджийски

Кебап по ловджийски Лакомник

Ароматен специалитет от крехки мръвки

Кебап по ловджийски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг месо без кости от едър дивеч
250 г домашна наденица
250 г пушени гърди
3 глави лук
3 моркова
1 1/2 ч.ч. вино
3-4 с.л. масло
1 с.л. горчица
2 с.л. доматено пюре
2-3 скилидки чесън
черен пипер на зърна
4 с.л. сметана
2 дафинови листа
магданоз
копър
червен пипер
сол
2 с.л. оцет

Начин на приготвянe

Приготвя се марината от виното, оцета, горчицата, разтопеното масло, ситно нарязания лук и сол. Настъргват се морковите на едро ренде. Месото, нарязано на порции, се натрива с едро счуканите черен пипер и чесън, слага се в йенска тенджера, залива се с приготвената марината, наръсва се с настърганите моркови, както и със смес от магданоз и копър и се оставя на хладно място за 1 нощ.

На другия ден месото се шпикова с нарязаните на ивички пушени гърди, а наденицата се нарязва на малки парченца. Изваждат се от маринатата и зеленчуковите съставки и се отцеждат.

В средата на тавичка, намазана с масло, се слагат месото, наденицата и зеленчуците. Ястието се пече в гореща фурна, като от време на време се залива с по 1-2 с.л. от маринатата. След като се извади от фурната, сосът се изцежда, посолява се и се застройва със сметаната и доматеното пюре. Месото се сервира полято със соса и с подходяща гарнитура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц