Свинско с аспержи и каперси

Свинско с аспержи и каперси Лакомник

Сочни и крехки пържоли с неповторим вкус

Свинско с аспержи и каперси
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г свинско бонфиле

1/2 ч.ч. брашно

сол

черен пипер

зехтин

1 лимон

1/2 ч.ч. бяло вино

3/4 ч.ч. пилешки бульон

100 г каперси

масло

300 г аспержи

магданоз


Начин на приготвянe

Овкусете брашното със солта и черния пипер. Оваляйте в него свинското, предварително начукано, за да стане тънко и крехко. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сложете свинското да се пържи по 3 минути от всяка страна. Нека стане златисто от двете страни. Отделете го в чиния, застлана с кухненска хартия. В тигана сложете нарязания лимон да се запържи за около 1 минута. След това добавете виното, пилешкия бульон, каперсите, маслото, аспержите и магданоза. Разбъркайте. Върнете свинското в тигана и отново разбъркайте. Сервирайте със салата по желание.

Още по темата
Още по темата
Свинско бонфиле с гъби и сушени домати
Бонфилето се нарязва на тънки филийки и се маринова с малко соев сос, лимонов сок, розмарин, черен пипер, сол и ситно нарязан чесън. Гъбите и лукът се нарязват....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц