Свинско с гъби и доматен сос

Свинско с гъби и доматен сос Лакомник

Много вкусно, бързо и лесно ястие

Свинско с гъби и доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г свинско филе без кост
3 глави лук
масло
500 г домати
400 г гъби
олио
магданоз
черен пипер
сол


Начин на приготвянe

Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в маслото. Добавете настърганите домати и оставете да ври около 15-20 минути. Нарежете гъбите на филийки и ги добавете към лука. Подправете със сол и пипер. Похлупете тигана и оставете за още десетина минути да къкри.

Овкусете месото със малко сол и пипер. Сгорещете олиото в друг тиган и запържете месото до златисто. По желание може да го запечете на грил тиган или на скара. След това го сложете към гъбите и лука и задушете отново под капак за около 15 минути. Сервирайте ястието, поръсено с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свинско с винен сос
Запържваме в разтопеното масло до зачервяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме счукания чесън, дафиновия лист и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц