Свинско филе с горчица
Сочни, крехки и невероятно вкусни пържолки
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Филето се измива, залива се цялото със студена вода и се слага на огъня да се вари. При кипване се слага сол на вкус и се обира пяната с цедка. Варенето продължава на тих огън до пълното омекване на месото. Изважда се и се поставя в тава да се охлади. В отделен съд се разбива маслото, след което се прибавя горчицата с малко сол. Сместа се разбърква добре и с нея се намазва отвсякъде свареното филе. Пече се в умерена фурна, като месото се обръща от време на време, за да се изпече равномерно. Когато започне леко да се зачервява, периодично се залива с по 1-2 супени лъжици топло мляко, което не трябва да е студено, тъй като ще се пресече в горещата фурна.
Още по темата
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме, докато побелее. Нарязваме на ситно морковите и лука и ги добавяме към месото. Наливаме 1 чаша вода и оставяме да се задуши...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп