Свинско с бял сос

Неустоим специалитет за празници и делници


Начин на приготвянe
Месото се нарязва на по-едри хапки и се поръсва със сол, черен пипер, чубрицата и се овалва да полепне навсякъде. Оставя се да престои около 30 мин. В йенска тенджера се реди на дъното няколко резена масло, след това месото наредено плътно, отгоре 3-4 резена масло, върху него на филийки топеното сирене и така се повтаря. Може да се сложи и върху реда с месото и ред гъби. Разбива се киселото млеко с брашното и малко сол и се залива месото. Слага се отгоре няколко резена от маслото и се пече с капака около 45 мин. на 180 градуса. Соса трябва да стане еднороден и плътен.
Още по темата

Месото се нарязва на дребно, леко се запържва и задушава в олио с много лук, нарязан също на дребно. След това се изсипва в чугунена купа и с купата се обръща в кръгла...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп