Свинско с бял сос

Свинско с бял сос Лакомник

Неустоим специалитет за празници и делници

Свинско с бял сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг свинско месо /от плешка или бут/

1 пакетче масло

100 г топено сирене

400 г кисело мляко

3-4 равни с.л. брашно

сол

черен пипер

чубрица

балканска ронена

200 г гъби

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на по-едри хапки и се поръсва със сол, черен пипер, чубрицата и се овалва да полепне навсякъде. Оставя се да престои около 30 мин. В йенска тенджера се реди на дъното няколко резена масло, след това месото наредено плътно, отгоре 3-4 резена масло, върху него на филийки топеното сирене и така се повтаря. Може да се сложи и върху реда с месото и ред гъби. Разбива се киселото млеко с брашното и малко сол и се залива месото. Слага се отгоре няколко резена от маслото и се пече с капака около 45 мин. на 180 градуса. Соса трябва да стане еднороден и плътен.

Още по темата
Още по темата
Свинско по танзанийски
Месото се нарязва на дребно, леко се запържва и задушава в олио с много лук, нарязан също на дребно. След това се изсипва в чугунена купа и с купата се обръща в кръгла...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц