Свински пържоли с кедрови ядки

Свински пържоли с кедрови ядки Лакомник

Крехки и сочни пържолки, които се топят в устата

Свински пържоли с кедрови ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г свинско филе или 4 пържоли

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. кедрови ядки

1 ч.л. лимонова кора

1/2 с.л. мед

1 с.л. зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарязва се месото на пържоли и се начукват със сол, черен пипер, подправки по желание. Запържват се в загрято олио за 10-15 минути. Изваждат се в чиния и се покриват. В останалия зехтин се запържва за минута ядките, прибавят се лимоновата кора, сока, меда и се загряват за 5 минути, докато соса се сгъсти. Връща се месото, запържва се от двете страни във соса за 5 минути и се сервира с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пикантни свински пържоли с моцарела
Овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. В тиган разтопете маслото и добавете нарязаните чушлета. След това запържете пържолките за около 4 минути от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц