Свински пържоли с гъбен сос

Невероятно вкусно предложение за обяд или вечеря


Начин на приготвянe
Начуканите пържоли се посоляват, поръсват се с черен пипер и от двете страни и се пържат в половината от маслото. Когато пържолите станат готови се слагат настрани и в същия съд се прибавят другата половина от маслото, лукът, нарязан на ситно, и се запържва до златисто. Прибавя се брашното и нарязаните гъби и се запържват, добавят се сметаната и бульона и се разбърква. Накрая към соса се слагат и вече изпържените пържоли и ястието се задушава за около половин час. Прибавят се нарязания на ситно картоф, посолява се, поръсва се черен пипер и се задушава до омекване на картофите и месото. Ако е необходимо може да се прибави още малко месен бульон. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Сварете картофа, залейте със студена вода и още докато е горещ, обелете и го намачкайте. В тиган сложете една супена лъжица олио и запържете ситно нарязания лук....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп