Свински шницел с гъбен сос

Свински шницел с гъбен сос Лакомник
Свински шницел с гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 свински шницела
1 с.л. брашно + допълнително за овалване
150 г пресни гъби
250 мл бульон от горски гъби (или зеленчуков)
2 с.л. бял балсамов оцет
сол
черен пипер
чесън на прах
пресен магданоз
зехтин (олио)

Начин на приготвянe

Поръсват се шницелите (предварително подсушени) със сол и черен пипер и се овалват леко в брашно. Пържат се в загрят зехтин (олио) за по около 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се и се запазват на топло. Отстранява се излишната мазнина от тигана, като се оставя 1 с.л. Добавят се в тигана нарязаните на ивички гъби и добре се разбърква, за да се оберат всички частици от пърженето. Добавят се 2 с.л. балсамов оцет и се задушават гъбите, докато поизври течността и гъбите са готови. Размива се брашното в гъбения бульон и се добавя в тигана. Разбърква се, подправя се на вкус със сол, черен пипер и малко чесън на прах (по желание) и се готви, докато сосът се сгъсти. Поднасят се шницелите, полети със соса и поръсени с малко нарязан на ситно пресен магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц