Кюфтенца в гъбен сос

Кюфтенца в гъбен сос Лакомник

Невероятно апетитно и ароматно предложение за вечеря

Кюфтенца в гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г кайма

1 глава лук

1 картоф

3 с.л. галета

1 яйце

магданоз

5 с.л. сметана за готвене

За соса:

1 глава лук

350 г гъби 

1 1/2 с.л. брашно

300 мл зеленчуков бульон

200 мл сметана за готвене

магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Сварете картофа, залейте със студена вода и още докато е горещ, обелете и го намачкайте. В тиган сложете една супена лъжица олио и запържете ситно нарязания лук. Когато стане стъклен, поставете го в съда при картофа. Добавете каймата, магданоза, галетата, яйцето и сметаната. Подсолете на вкус и хубаво разбъркайте месото. С намазнени ръце оформете кюфтенцата. Покрийте с фолио и поставете в хладилник докато приготвяте соса. След това ги изпържете в сгорещено олио от всички страни, докато станат приятно кафяви на цвят.

Приготвяне на соса:

В тиган сложете малко олио и добавете ситно нарязаните лук и гъби. Пържете на умерена температура, докато се изпари водата, която ще пуснат гъбите. Поръсете с брашното, хубаво разбъркайте и добавете бульона и сметаната за готвене. Бъркайте, докато заври. Оставете да къкри около 5 минути и към края добавете магданоза, посолете и добавете черен пипер на вкус. Поднесете кюфтенцата със соса и гарнитура по избор.

Още по темата
Още по темата
Кюфтенца с лимонов сос
Каймата се омесва заедно с ориза, кимиона, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в царевичното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц