Сарми в тесто

Сарми в тесто Лакомник

Тестени хапки с ароматна плънка

Сарми в тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1,2 кг брашно

250 мл вода

1 ч.л. сол

1 кубче мая

За плънката:

400 г кайма

2 глави нарязан лук

1 ч.ч. нарязани на кубчета гъби

1 настърган морков

1 настърган домат

1 ч.ч ориз

скълцан чесън

джоджен

магданоз

сол

черен пипер на вкус

2/3 ч.ч. бульон

Начин на приготвянe

Омесваме тесто от 1, 2 кг брашно, 250 мл вода, 1 ч.л. сол и кубче мая. От втасалото тесто правим топки с размерите на голям картоф и ги разточваме на питки. Приготвяме плънката като запържваме в тиган 400 г кайма, 2 глави нарязан лук, 1 ч.ч. нарязани на кубчета гъби, 1 настърган морков, 1 настърган домат, 1 ч.ч. ориз, скълцан чесън, джоджен, магданоз, сол и черен пипер на вкус. Прибавяме 2/3 ч.ч. бульон и след като той се поеме от ориза сваляме от котлона. Оставяме сместа леко да се охлади. Слагаме от охладената смес в разточените тестени топки и ги увиваме като сарми. Намазваме с разбит жълтък и печем до златисто. Покриваме с кърпа.

Още по темата
Още по темата
Сарми с марули
От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме. Настъргваме лука на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц