Сарми в тесто

Тестени хапки с ароматна плънка


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Омесваме тесто от 1, 2 кг брашно, 250 мл вода, 1 ч.л. сол и кубче мая. От втасалото тесто правим топки с размерите на голям картоф и ги разточваме на питки. Приготвяме плънката като запържваме в тиган 400 г кайма, 2 глави нарязан лук, 1 ч.ч. нарязани на кубчета гъби, 1 настърган морков, 1 настърган домат, 1 ч.ч. ориз, скълцан чесън, джоджен, магданоз, сол и черен пипер на вкус. Прибавяме 2/3 ч.ч. бульон и след като той се поеме от ориза сваляме от котлона. Оставяме сместа леко да се охлади. Слагаме от охладената смес в разточените тестени топки и ги увиваме като сарми. Намазваме с разбит жълтък и печем до златисто. Покриваме с кърпа.
Още по темата

От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме.
Настъргваме лука на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп