Постни зелеви сарми
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тиган се задушават празът и лукът. Рендосват се морковите и се прибавят в тигана. Когато лукът и празът омекнат, се добавя оризът. Когато оризът стане прозрачен, се прибавя 1 1/2 ч.ч. вода и се оставя да покъкри на бавен огън.
Добавят се орехите и ситно нарязаният магданоз и джоджен. След като оризът поеме водата, се маха от котлона. Отделят се зелевите листа и се маха дебелата част. Завива се по 1 лъжица от оризовата смес в зелевото листо и се навиват. Така, докато свърши плънката. Редят се в тенджера, в която предварително е накъсано кисело зеле на дъното, покрива се отгоре с чиния и се налива вода, колкото да покрие сармите. Варят се 1 час на бавен огън.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп