Постни зелеви сарми
Чудни зелеви сармички
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изцедете зелката от сока и отделете листата едно по едно. Загрейте добре мазнината и задушете нарязаните на ситно лук и моркови. Когато зеленчуците поомекнат, добавете ориза и червения пипер. Станат ли зрънцата му прозрачни, долейте водата. Когато е почти сварен сложете пасираните домати, малко сол, черен пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре сместа и отделете от котлона. Вземете едно зелево листо и го разстелете добре. Сложете малко от плънката и завийте. На дъното на тенджерата сложете няколко листа от зелката. Върху тях подредете сармичките и ги притиснете с чиния. Сипете гореща вода (може и около 1 чаша зелев сок), която да ги покрие и гответе на тих огън до готовност на ястието (около час).
Още по темата
Кипват се 2 л вода с 1 ч.л. сол и оцетът и се поставят зелевите листа за 3-4 минути. Изваждат се и се подсушават. Каймата се разбърква с нарязаните сини сливи, чесъна,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп