Сарми с марули



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме.
Настъргваме лука на ситното ренде, объркваме го със ситно нарязания магданоз, смляното месо и подправките. С помощта на лъжица слагаме от каймата върху едно листо и завиваме като сарма. Така до изчерпваме на количествата.
Подреждаме една до друга сармите в намазнена тава. Заливаме ги с разтопеното масло и 1 ч.ч. топла вода. Покриваме с фолио и печем около 1 час в умерена фурна.
Още по темата

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука да се запържи до златисто за 2 минути. Добавете месото и разбъркайте така че да не се слепи. Добавете нарязания на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп